Renberg: ”Frågan är om andra Rögle-spelare vetat om detta”

Uppdaterad
Publicerad

Att Rögle BK nu väljer att ge André Deveaux sparken var väntat, menar SVT Sports expert Mikael Renberg. Nu hoppas han att man går till botten med vad som egentligen hände innan attacken.

– Det är inget som sker i affekt eller nånting utan ser ut att vara något som Deveaux funderat på. Frågan är om andra Röglespelare vetat om detta, säger Renberg.

I en film som Expressen publicerat syns Deveaux prata med tränare sekunder innan attacken på Vik Hockeys Per Helmersson.

Kval till SHL

– Är han involverad eller inte? Det är rena spekulationer, men jag tycker att man ska gå till botten med det, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

Att Rögle ger Deveaux sparken var inte överraskande, enligt Renberg.

– De hade inget val. Rögle ska samarbeta med övriga hockesverige och framtida sponsorer och en sådan här händelse kan man inte försvara, det måste man fördöma och att sparka honom var det enda rätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kval till SHL

Mer i ämnet