Renberg: ”Går inte längre att köpa sig till SM-guld”

Uppdaterad
Publicerad

Att Skellefteå försvarade SM-guldet är inget som överraskar SVT Sports expert Mikael Renberg. Segern är rättvis menar Renberg – och hyllar Skellefteås satsning på lokala talanger.

– Deras koncept att satsa på unga spelare har verkligen betalat av sig. Med tanke på hur spelmarknaden ser ut i dag är det naturligtvis ett vinnande koncept, säger Renberg.

– Det går inte längre att köpa sig ett lag som kan vinna SM-guld. Du måste satsa på egna lokala spelare – det har Skellefteå bevisat två år i rad, fortsätter experten.

SHL-slutspelet 2014

– Nu ska det bli intressant att se hur många av de här spelarna Pelle Mårts tar med till VM.

Skellefteå var överlägset över fyra matcher och segern väntad, men Renberg hade ändå trott att Färjestad skulle ha lite mer att sätta emot.

– Jag hade trott att Färjestad skulle sälja sig lite dyrare och vinna en match i alla fall. Nu gjorde de inte det – Skellefteå var överlägset i alla matcher och vinner naturligtvis fullt rättvist, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet