SVT:s ishockeyexpert Mikael Renberg. Foto: Bildbyrån

Renberg: ”Håller högsta klass i SHL”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s ishockeyexpert Mikael Renberg är imponerad – och en aning överraskad – över Malmömålvakten Oscar Alsenfelts rekordsäsong i SHL.

Mikael Renberg säger att han trots att Alsenfelt gjort bra ifrån sig även under tidigare säsonger ändå blev lite överraskad över Malmömålvaktens prestationer under året.

– Han har lyft Malmö och gett dem en stabilitet i försvarsspelet som gjort att de tagit sig till en kvartsfinal. Malmö har ju verkligen behövt en bra målvakt, deras brist i spelet är just defensivt, säger Mikael Renberg och fortsätter:

Hockeykväll

– Alsenfelt verkar mentalt stark och påverkas inte så mycket av dåliga insatser. Han nollställer sig snabbt och kommer tillbaka. En egenskap som är väldigt viktig just som målvakt som är en så utsatt position.

Men någon plats i VM-truppen tycker inte Renberg att Alsenfelt ska ha.

– Han håller högsta klass i SHL, men är däremot inte en målvakt av internationellt snitt. Han har kommit upp sig för mycket i åren, så jag tror inte att han tas med som tredjemålvakt för att se och lära.

Kolla in Hockeykväll 21.30.

Flera godbitar i Hockeykväll 21.30

Förutom mötet med Oscar Alsenfelt bjuder torsdagens Hockeykväll naturligtvis på flera godbitar. I ”Hockeykväll hyllar” lyfter experterna Mikael Renberg och Jonas Andersson fram sina favoritspelare från SHL-säsongen som gått – bland andra Skellefteås Joakim Lindström som årets forward.  Marie Lehmann träffar New York Rangers svenske målvaktsstjärna Henrik Lundqvist. Dessutom tippar experterna SHL-slutspelet, vi visar bilder från kvalet till kvalet till SHL mellan Karlskoga och AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet