Mikael Renberg. Foto: BILDBYRÅN

Renberg: ”Sämsta finalen på länge”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Mikael Renberg tippade Frölunda som svenska mästare redan inför säsongen – och fick rätt.

Men han sågar årets finalserie.

”Man får gå många år tillbaka i tiden för att hitta en lika tam och avslagen final”, säger han.

Frölunda slutade tvåa bakom Skellefteå i grundserien men vann klart med 4–1 i matcher när lagen möttes i årets SM-final.

Enligt SVT:s expert Mikael Renberg var det aldrig något snack om var guldet skulle hamna.

– Det här var ganska väntat. Frölunda har varit det klart bästa laget och ingen kunde hota dem över sju matcher. De var för bra helt enkelt, säger han och fortsätter:

– De hade ett bra lag på papperet redan inför säsongen och hade skaffat erfarenheten efter två slutspel där de missat final. På något sätt har de vuxit för varje år och var helt enkelt redo.

”För lite profiler i SHL”

Samtidigt tycker Renberg att årets finalserie har varit mer ”tam och avslagen” än på många år.

– Det var den sämsta finalen på länge, tycker jag. Jag hörde någon säga att det har varit jämna matcher men jag tycker att det har varit odiskutabelt att Frölunda skulle vinna.

Vad var det i finalserien som saknades, tycker du?

– Det är för lite spets och för lite profiler i SHL nu för tiden. För några år sedan hade vi spelare som Joakim Lindström och Jakob Silfverberg men de är inte kvar längre. Det kändes inte lika hett i år, säger Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.