Rögles Sebastian Wännström brakade in i sargen efter en tackling. Foto: Bildbyrån

Renberg kritisk: ”Får inte komma in som tredje spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Nyuttagna Tre Kronor-spelaren Sebastian Wännström tacklades fult in i sargen av Djurgårdens Adam Ollas Mattsson. SVT Sports expert Mikael Renberg är kritisk – men inte till tacklingen. ”Ollas Mattsson får inte komma in som tredje spelare”.

Rögles Sebastian Wännström har inlett säsongen på ett lysande sätt och belönades i måndags med en plats i Tre Kronors trupp till Karjala Tournament. 

Men efter att ha brakat in i sargen med huvudet före efter en tackling av Djurgårdens Adam Ollas Mattsson fick Röglestjärnan ledas ut. Det var många som drog efter andan – däribland SVT:s expert Mikael Renberg som ställer sig kritisk till backens tajming. 

– För att man ska få tackla en spelare måste han vara tydlig puckförare, säger Mikael Renberg. 

”Inte tekniskt ful”

Själva tacklingen har SVT-experten inga problem med. 

– Tacklingen är rent tekniskt inte ful. Men när det är 50-50 mellan två spelade får inte en tredje komma in och tackla någon som inte är puckförare.

Inget straff delades ut för tacklingen, men Renberg tror trots det att Djurgårdsbacken kommer bli disciplinerad i efterhand.

– Jag tror inte det kommer bli en lång avstängning. Jag tycker att de här tacklingarna ska ge tre-fem matcher. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.