Renberg sätter press på Leif Boork inför nästa veckas matcher Foto: Bildbyrån

Renberg: ”Leverera eller avgå, Boork”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka möter Damkronorna Ryssland och Finland i tre respektive två matcher. Om det inte blir några segrar anser SVT:s expert Mikael Renberg att förbundskaptenen Leif Boork ska få sparken. ”Det är resultaten som räknas”, säger Renberg till SVT Sport.

Leif Boorks tid som förbundskapten för Damkronorna har varit kantad av spelaravhopp och avstängningar – samtidigt som resultaten uteblivit. Sedan han tog över som förbundskapten har Sverige enbart vunnit 23 av 46 matcher.

Nu anser SVT:s expert Mikael Renberg att Boork bör avgå eller sparkas om han inte lyckas vinna mot Ryssland och Finland i nästa veckas matcher.

Damkronorna

– De måste visa resultat i de här matcherna med tanke på VM. Det är bara ett år kvar till OS och lyckas han inte leverera så tycker jag inte att han bör sitta kvar, säger Renberg.

Renberg: Han ska ta över

Renberg pekar bland annat på de dåliga resultaten men också på att Sverige tappat allt mer och inte längre kan hävda sig i den internationella toppen.

– Sverige har hamnat på en nivå där vi är en bit efter Finland, har hamnat efter Ryssland och numera slåss med Tyskland och Tjeckien.

Istället för Leif Boork skulle Renberg vilja se Luleås guldtränare ta över – om förbundet kan få honom.

– Fredrik Glader är ett jättebra alternativ inför ett OS. Den stora frågan är om Luleå skulle släppa honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet