Renberg överraskas i Hockeykväll – med hyllning

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Mikael Renberg överraskades i Hockeykväll då han själv dök upp i ”Lattjo Lehmann-lådan” – och hyllades för sin magiska rookie-säsong i NHL 1993/94.

Trots Renbergs fantastiska debutäsong i NHL med 82 poäng (38 mål!) blev han inte utsedd till ”Årets rookie” säsongen 1993/94.

Martin Brodeur tog i stället hem utmärkelsen.

Hockeykväll

– Jag var på prisutdelningen och när vi fick veta det blev klubbens PR-chef så besviken. Han tyckte att det var så fel. Det hade varit mycket snack under säsongen men Brodeur var den stora motståndaren, minns Renberg.

Starkaste rookie-säsongen av alla svenskar

Men – tittar man på statistiken för svenskar i NHL genom alla tider är det Renberg som gjort allra starkast rookie-säsong.

– 38 mål! Hade du haft det i dag hade du varit tvåa bakom Crosby i målligan – i dag! utbrister SVT:s kommentator Chris Härenstam i programmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet