Renberg rasar mot bortdömt mål

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Micke Renberg är irriterad över att domarna efter videogranskning tog bort ett mål för Linköping mot Färjestad (slutade 4-1).

När det stod 2-1 skymde Sebastian Karlsson framför FBK:s målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel. En skridsko rörde sig in och ut ur målgården men målvakten kunde röra sig fritt.

– Det var ett fantastiskt fint mål som togs ifrån Linköping och det är ju meningen att man ska skymma målvakten, det är ju det som det går ut på, säger Renberg som inte alls hade en tanke på att sekvensen skulle granskas när han såg det live.

SHL

– Jag hoppas verkligen att man ser över målgårdsregeln, säger Renberg.

Inte ens spelarna verkar ha den klar för sig. Man får alltså ha skridskon eller skridskorna i målgården så länge målvakten inte blir störd. 

– Han har skridskon i målområdet så det är väl inte mycket att säga om, säger exempelvis Mattias Bäckman i LHC om situationen.

Ur sportslig synvinkel spelade det bortdömda målet ingen roll eftersom Linköping vann med 4-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet