Nicklas Lidström och Timothy Liljegren Foto: Bildbyrån

Renberg hyllar okände 16-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Timothy Liljegren gör sin första säsong i SHL men har redan gjort stort avtryck. SVT Sports expert Mikael Renberg hyllar den 16-åriga talangen och jämför honom med en av hockeyns allra största: Nicklas Lidström.

– Han har ett rörelseschema som påminner om Nicklas Lidström. Det är bara hos de allra största talangerna, till exempel Lidström, som jag har sett det här självförtroendet med puck. Det imponerar, säger Renberg.

Det var strax före jul som Renberg fick upp ögonen för Rögles 16-åriga talang.

– Han var helt fenomenal. Han är en av de största juniortalangerna vi har i Sverige. Det är sällan man ser den kylan i en spelare som bara är 16 år. Ofta blir man ju överambitiös eller får lite halvpanik, säger han.

Hur bra kan han bli?

– Han kan bli hur bra som helst. Om han är villig att träna och kan hantera eventuella motgångar. Det ser otroligt ljust ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.