.

Rikard Grönborg: ”Det är jättesynd”

Uppdaterad
Publicerad

”Jag tycker så klart det är jättesynd att de här spelarna inte kommer vara med.” Den svenske förbundskaptenen Rikard Grönborg är tydligt besviken över beskedet att NHL-spelarna inte kommer till OS.

SVT Sport får tag i den svenske förbundkaptenen ute på resa i Europa med ett orutinerat Tre Kronor. Även vid nästa års OS blir det betydligt mindre rutin än han hade hoppats på.

– Det är synd att de inte kan komma överens och se till att det fungerar att få spelarna till OS. Jag vet att spelarna helst vill komma, säger Grönborg till SVT Sport.       

Grönborg tror ändå att hans jobb kommer att bli ungefär det samma som om NHL-spelarna hade varit med. 

– Jag kommer förbereda mig på i stort sätt samma sätt förutom att det blir andra spelare. Jag får fokusera mer på SHL, KHL och schweiziska ligan.

Blir det lika roligt med OS nu?

– Det är alltid roligt att representera Sverige på den internationella scenen. Att få vara med ett OS till är en ynnest, så absolut det blir jätteroligt, avslutar Grönborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.