Rögle klart för final efter vändning i tredje perioden

Rögle är klart för klubbens andra SM-final i ishockey.

Det efter att ha svept regerande mästaren i semifinalen.

– Vi är inne i en väldigt bra period, säger Rögles Dennis Everberg till SVT Sport.

Det är ett makalöst slutspel som Rögle står för. 2–0 i matcher i åttondelsfinalen mot Timrå. Mot seriesegraren Färjestad blev det 4–0 i matcher, och även mot serietvåan Växjö blev det 4–0 i matcher.

En sanslös resa mot finalen, som avslutades med en imponerande vändning i match fyra. Växjö dominerade första perioden och hade 2–0 att gå på. Men nio minuter in i andra fick Rögle lite hopp när Adam Tambellini avslutade ett läckert anfallsspel där pucken gick på ett snöre till reducering 1–2.

Powerplay avgörande i tredje

Och i tredje kom två mål i powerplay för Rögle som avgjorde matchen. Först var det Brady Ferguson som fick pucken framför mål, och trots uppvaktning lyckades skicka ut pucken till en fri Simon Ryfors som kunde sätta 2–2 utan att målvakten Emil Larmi hunnit över.

Och när Växjö drog på sig ytterligare en utvisning några minuter senare small det igen. Den gången var det Daniel Zaar som påpassligt stod på rätt ställe och petade in en retur.

När de flesta förväntade sig en Växjösatsning kom det med nio minuter kvar istället ett matchstraff för regerande mästaren när Eric Martinsson med klubban slog Dennis Everberg i knävecket till synes oprovocerat.

– Ja, det är väl ett slag i knävecket. Det är så ibland, känslorna tar över i hockey, säger Dennis Everberg till SVT Sport.

”Är kul att få ge tillbaka lite”

Rögle punkterade matchen när Daniel Zaar med drygt en minut kvar satte 4–2 i tom bur.

– Det är fantastiskt. Man ser hur mycket det betyder för människor på läktaren och människor runtomkring, är kul att få ge tillbaka lite, säger matchhjälten Zaar till SVT Sport.

Att Rögle som lag skulle lyckas ta sig tillbaka i matchen var det ingen tvekan om internt inför den tredje perioden enligt Dennis Everberg.

– Vi är inne i en väldigt bra period. Inför tredje perioden känner vi på oss att vi löser det här. Det är väldigt lugn stämning och avslappnat i omklädningsrummet. Det är härligt när man når dit, säger Rögles Dennis Everberg till SVT Sport.