Rögle kopplar järngrepp i semifinalen – tog andra raka i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Rögle har tagit ett järngrepp om semifinalserien mot Växjö.

18-årige Simon Zether stod för sitt första SHL-mål när Ängelholmslaget vann med 4–2 i Växjö (2–0 i matcher).

– Det var glädje, speciellt med alla Rögle-fans som är här och stöttar oss, säger han till TV4 Play.

Den andra semifinalen inleddes med en grinig första period med totalt 22 utvisningsminuter. Med drygt en och en halv minut kvar av densamma bröt Rögle-talangen Simon Zether dödläget när han stötte in 1–0 i nättaket.

Målet var 18-åringens karriärens första i SHL.

– Det var glädje, speciellt med alla Rögle-fans som är här och stöttar oss, så det var grymt skönt, säger han till TV4 Play.

Växjö stod för trycket i den första perioden och fick utdelning direkt i andra genom trotjänaren Robert Rosén. Svaret kom dock blixtsnabbt genom Linus Sjödin och Ängelholmslaget återtog kommandot.

Effektiviteten från de grönvita fortsatte i den tredje perioden när Simon Ryfors satte 3–1 efter en fin omställning. Sedan var det Växjös tur att komma med ett snabbt svar. Joachim Blichfeld reducerade bara 28 sekunder senare och semifinalen var fortsatt vid liv.

Rögle utökade till 4–2 i tom målbur och leder därmed med 2–0 i matcher inför hemmamötet i Ängelholm på tisdag.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

2 - 4

Rögle BK logo

Rögle BK

0-1, 1-1, 1-2
Vida Arena, Växjö
Publik: 5750

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.