Christian Jaros gjorde ett av Luleås mål. Foto: Bildbyrån

Rögle kunde inte bryta förlustsvit

Fyra raka förluster är Rögles facit efter landslagsuppehållet. Den fjärde kom mot Luleå, som vann med 5–3 i Ängelholm. ”Det är skit, vi ger bort matchen. Just nu är jag bara förbannad”, säger Rögles Christopher Liljewall till C More.

Gästerna kunde utnyttja hemmalagets ouppmärksamhet fem minuter in på den andra perioden, när Johan Harju med en lång passning frispelade Bill Sweatt som kom direkt från utvisningsbåset och satte 1–0.

Daniel Widing kvitterade med sitt tredje mål för säsongen – hans andra mål mot just Luleå.

Sedan rasslade målen in under matchens slutdel. Luleå gick ifrån till 5–2, men med två sekunder kvar kunde Kevin Marshall snygga till siffrorna med en sista reducering.

Luleå klättrar i och med segern upp på tionde plats. Rögle ligger precis ovanför kvalstrecket, en poäng före Djurgården, och fick dessutom Patrick Cehlin skadad vid 2–4-reduceringen. Cehlin vräkte sig fram, stötte in pucken, blev påkörd mot huvudet bakifrån av en medspelare och fick lämna isen.