Emil Kristensen Löjborg satte 4-0. Foto: Bildbyrån

Rögle satte stopp för HV – igen

HV71 kom till spel med fyra raka segrar i ryggen.

Men i Lindab Arena väntade Rögle, ett lag som tycks passa HV sällsynt illa.

Rögle vann med 6-2, lagets tredje av tre möjliga segrar mot HV71 den här säsongen.

Rögle inledde inspirerat, störde HV71 högt upp i banan och skapade ett flertal vassa chanser. Hemmalaget fick lön för mödan efter knappt tio minuters spel. Måltjuven Patrick Cehlin slog till och hittade luckan mellan Fredrik Pettersson Wenzels benskydd.

Det skulle bli mer Rögle och mer Patrick Sehlin i den andra perioden.

Rögle har haft stora bekymmer med sitt powerplay och hade inte gjort mål i den spelformen sedan senaste matchen mot just HV71 som spelades i början av december. Men nu var det dags igen och med sitt trettonde mål för säsongen ökade Patrick Sehlin till 2-0. Hemmalaget fortsatte ösa på. 3-0 gjorde 19-årige Alexander Lunsjö – hans första SHL-mål – och 4-0 kom från backen Emil Kristensen, även det målet i numerärt överläge.

Simon Önerud gav HV71 en gnutta hopp med sitt reduceringsmål i början av den tredje perioden. Ett hopp som släcktes direkt. Viktor Lundgren gjorde 5-1 fem sekunder efter HV-målet och Taylor Matson ökade av bara farten på till 6-1. HV:s andra tröstmål gjorde Martin Thörnberg.

– Vi jobbade hårt och var noggranna. Vi har gjort en helt okej första halva av serien, sade Rögles assisterande tränare Magnus Bogren till C More.