Rögle vann förlängningsdrama mot Växjö efter slumpmål

Uppdaterad
Publicerad

Rögle går inte att stoppa just nu. Inte ens en tappad ledning kunde stoppa dem.

Efter ett avgörande i förlängning via ett riktigt slumpmål tog laget slutspelets nionde raka seger.

Se självmålet i spelaren ovan.

Rögle är bara en seger från SHL-final. I kväll – efter ett skott som gick via Växjös Keegan Lowe – tog laget sin tredje raka semifinalseger, 3-2.

– Det lönar sig att skjuta. Puckarna studsar in för oss nu. Ingenting talar för att vi förlorar detta nu, säger Lucas Ekeståhl Jonsson, i TV4 Plays sändning.

Resultatet blev en riktig kalldusch för Växjö som vann skotten med 34-26. Ingen gång har ett lag i ett SHL-slutspel kommit tillbaka från 0-3-underläge i matcher.

– Klart man är besviken. Jag tycker vi gör vår bästa match. Små marginaler som avgör. Men sviter är till för att brytas, säger Växjös Joel Persson.

”Ett stort jack i läppen”

Ett smolk i bägaren för Rögle var dock att stjärnan Simon Ryfors tvingades lämna isen efter att ha fått ett skott i munnen.

– Han sys nu, ett stort jack i läppen, och kommer nog inte till spel mer i kväll. Men ingen fraktur eller något, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström till Aftonbladet.

Se höjdpunkter från SHL på SVT Play.

Se situationen med Simon Ryfors i spelaren nedan.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

3 - 2

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 6310
SHL
Växjö Lakers HC,Rögle BK - 2023/2024
#LagSVFGM-IMMP
1
Rögle BK logotypRBKRögle BK
4202013-7+64
2
Växjö Lakers HC logotypVLHVäxjö Lakers HC
402027-13-60

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.