Rögles målvakt Lars Volden är taggad inför Rögles inledande match i den allsvenska slutspelsserien mot Malmö. Foto: Petter Arvidson/BILDBYRÅN

Rögle vill skriva historia

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelas de första matcherna någonsin i den allsvenska slutspelsserien.

Då blir det direkt ett hett Skånederby.

– Man vet vad som gäller, säger Rögle-målvakten Lars Volden.

I kväll inleds den första upplagan av den hockeyallsvenska slutspelsserien. 

Sex lag gör upp om tre kvalplatser till nästa säsongs SHL. Serien inleds med ett glödhett Skåne-derby mellan Malmö och Rögle. En match där spelarna förmodligen inte har svårt att tagga till.

Kval till SHL

– Vi har en chans att skriva historia med laget. Klart att det taggar igång oss, säger Rögles målvakt Lars Volden på klubbens hemsida.

”Ska bli kul”

Även i Malmö, som många trott skulle gå till den hockeyallsvenska finalen, är man laddade.

– Det ska bli kul. Vi känner att det är allvar men vi är positiva. Sen vet vi om att det blir en tuff match, säger sportchef Patrik Sylvegård till Aftonbladet.

Lag tre till sex från hockeyallsvenskan är med i serien. De tre första går till play off om spel i SHL. Malmö har med sig tre poäng från start eftersom de slutade trea i allsvenskan. Fyran Rögle börjar med två poäng och femman Karlskoga en. De tre sista lagen (Vita Hästen, Björklöven och Mora) inleder med noll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kval till SHL

Mer i ämnet