Roger Rönnberg och Frölunda kan ta fjärde raka mot Skellefteå. Foto: Nyhetsbyrån

Rönnberg: ”Vet att Skellefteå inte gillar oss”

Uppdaterad
Publicerad

Bara två segrar på de sex senaste matcherna. Men mot Skellefteå kan vändningen komma – Frölunda har vunnit samtliga tre matcher mot serieledaren den här säsongen. ”Vi vet att Skellefteå inte gillar oss”, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Frölunda kommer till lördagens toppmöte med två raka förluster och ligger på andra plats i SHL – fem poäng bakom serieledande Skellefteå.

– Energin kan inte vara på topp en hel säsong. Å ena sidan vill vi självklart det, men samtidigt finns det en mänsklig faktor också, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Expressen.

Tabelltvåan har däremot vunnit tre av tre matcher mot Skellefteå den här säsongen.

– Vi vet att Skellefteå inte gillar oss , och vårt lag växer när utmaningen växer, säger Rönnberg.

Skellefteå har å andra sidan tuggat på ordentligt den senaste tiden – fyra segrar på de fem senaste matcherna.

– Det här känns riktigt roligt. Det var inte många som hade tippat oss i toppen, men vi har jobbat hårt och gett oss själva den här chansen att få spela en seriefinal med 5 poängs försprång, säger Skellefteås tränare Hans Wallson till klubbens hemsida.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.