Henrik Lundqvist. Foto: Bildbyrån

Rookien Lindberg bakom Rangers seger

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Lindberg, som spelade en enda match i NHL i fjol, fick en riktig drömstart på säsongen för New York Rangers. Första bytet och första puckkontakten resulterade i mål för svensken. ”Det är en underbar känsla”, säger Lindberg.

Det var bara två minuter in i matchen som målet i 3–2-segern mot regerande mästarna Chicago Blackhawks kom. Lindberg kom i ett tre-mot-ett-läge tillsammans med kedjekompisarna Viktor Stålberg och JT Miller från egen zon och när väl pucken hamnade hos Lindberg på högerkanten gjorde han inga misstag.

– Jag väntade bara på pucken och när den väl kom så sköt jag så fort jag kunde och är väldigt glad att den gick in, säger Skellefteås förre guldhjälte till hemsidan.

NHL 2015-2016

– Det är en underbar känsla och en perfekt start på säsongen.

”Väntade mig detta”

Chicago med Niklas Hjalmarsson och Marcus Krüger i laget pressade sedan på mot slutet av matchen, men Henrik Lundqvist såg till så att Rangers tog full pott.

– Jag väntade mig att de skulle ligga på mot slutet, och vi hade svårt att få ner pucken djupt så den kom tillbaka hela tiden, säger Lundqvist till klubbens hemsida.

– Jag tycker vi spelade bra och väldigt smart.

Rookien fick dessutom pris som matchens näst bäste spelare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2015-2016

Mer i ämnet