Rosén avgjorde i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

28 sekunder in i förlängningen. Det var all tid Robert Rosén behövde för att ge Växjö en 3-2-seger borta mot Färjestad i SHL-ishockeyn.

-Skönt att få avgöra, sade han till C More.

En snabb spelvändning blev avgörande. Växjös Liam Reddox hittade Robert Rosén med en öppnande passning. 27-åringen var sedan iskall i duellen med målvakten Justin Pogge – och avgjorde mötet med Färjestad med ett distinkt avslut.

– Vi höjde oss efter en bedrövlig inledning. Vi pratade om att vi skulle få upp farten, och det var nog en bidragande orsak, sade Rosén till C More.

SHL

Dessförinnan var det en böljande och jämn match i Karlstad.

Hemmalaget inledde klart bäst och tog ledningen redan efter 1.35, då Per Åslund påpassligt tryckte in en retur bakom målvakten Cristopher Nihlstorp. Färjestad skapade sedan flera heta chanser och Växjötränaren Sam Hallam var inte alls nöjd med lagets första 20 minuter.

– Vi var för dåliga. Det var egentligen bara en sak som var bra, och det var att vi bara låg under med ett mål, sade han till C More.

Informationen till spelarna var sedan tydlig: få fart på benen.

Det var en taktik som gav utdelning.

Redan 3.03 in i andra perioden skickade Patrik Lundh, en tidigare Färjestadsspelare, in kvitteringen. Lagen följdes sedan åt fram till 2-2 – och förlängningen avgjorde sedan Robert Rosén efter 28 sekunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet