Rosén matchhjälte när Växjö vann rond ett mot Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Inför 5113 åskådare vann Växjö rond ett mot Luleå.

Man fick se fler mål än vad de flesta nog hade förväntat sig mellan två defensivt starka lag när Växjö vann med 5-3.

– Det är kul att lira hockey och det här är bästa tiden på året, sa matchvinnaren Robert Rosén till TV4 efteråt.

Robert Rosén var i händelsernas centrum när den första kvartsfinalen mot Luleå avgjordes för Växjös del.

Först satt han utvisad när Luleå kunde kvitterade till 3-3, fyra minuter in på den tredje perioden. Men revanschen skulle komma drygt tio minuter senare för den rutinerade 36-åringen.

Då var det han som fri framför Luleås målvakt Joel Lassinantti avslutade ett vackert anfall genom att stöta in 4-3 från nära håll.

Rosén har fyra SM-guld i sitt prisskåp och är ute efter ett femte. Här fick han och Växjö en bra start när det slutade med en 5-3-seger i en svängig match efter att Hugo Gustafsson stängt det hela med mål i öppen kasse.

Se Roséns avgörande och Linus Omarks skridskopass i spelaren ovan.

”Ganska effektiva”

Under grundserien vann Luleå tre av fyra matcher mot smålänningarna. Man visade där och även i kväll att man kommer att utmana Växjö i den här kvartsfinalserien.

– Vi är ganska effektiva och skapar en del farliga lägen där vi gör mål på många av dem. Det gäller att vara effektiva och jag tror att man måste vara det i den här serien för jag tror att det kommer att bli färre mål i matcherna framöver, sa Rosén till TV4 efteråt och fortsatte:

– Det är skönt att vinna. Det är kul att lira hockey och det här är bästa tiden på året, det är bara att njuta. Varje mål är väldigt kul att göra och väldigt viktigt nu, så det är skoj.

”Är så läcker”

Matchens delikatess var annars när Luleås Linus Omark med skridskon kämpade loss pucken från ena sarghörnet och med skridskon spelade fram Pontus Andreasson till 2-2-kvitteringen.

– Svårigheten som det som Omark gör är enormt hög. Den är så läcker, säger SVT Sports expert, Jonas Andersson.

Nästa rond mellan dess lag spelas också i Växjö, detta på lördag.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

5 - 3

Luleå HF logo

Luleå HF

1-1, 1-0, 3-2
Vida Arena, Växjö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.