Ross: ”Defensiven måste tätas”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Patrik Ross är imponerad av Tre Kronors offensiv så här långt, men inför kvällens möte med Kanada sätts allt på prov. – Defensiven måste tätas, säger han till SVT Sport.

– Offensiven har varit otroligt bra med 20 mål framåt på tre matcher, så det finns inget att klaga på där. Det blir intressant. Filip Forsberg ska vara målskytt och Loui Eriksson har vaknat till. Jag är lite förtjust i Elias Lindholm med sitt handledsskott och hoppas han kommer ännu mer till sin rätt, säger Patrik Ross till SVT Sport.

– Men nu är det ett annat motstånd än Österrike och Lettland. Det blir hårdare prov nu där defensiven måste tätas ihop lite.

Tre Kronor

Kan man se styrkor och brister i ett försvarsspel mot de sämre lagen som Österrike och Lettland?

– Defensivt kan en tappad puck på fel ställe som är en halvchans bli livsfarlig mot ett lag som Kanada. Mot de sämre lagen krävs något extra för att de lagen ska skapa något riktigt bra.    

”Det blir straffar”

Vad tror du om matchen?

– Det blir en högintressant match mellan två lag som visar sig bli gruppetta och tvåa och som slåss om grupspegern.

Vad ser du mest fram emot?

– Helheten. Matcherna har varit kul i sig hittills, men nu tänker jag mer på stämningen. Det kommer vara närmare 18 000 på plats och det ska bli kul att se Sidney Crosby live.

– Jag tror på en tät match som går till staffar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet