Ross: ”Det här strulet...”

Uppdaterad
Publicerad

Vår expert Patrik Ross är så klart nöjd med två svenska segrar och tio mål gjorda framåt, men samtidigt...Juniorkronorna måste bli bättre.

– Det är framför allt det här strulet vi hade första tio mot Tjeckien och lite här mot Danmark också. Vi ger bort för mycket, nu är inte Danmark skickliga nog att utnyttja det, men det måste bli bättre mot bättre motstånd, säger Ross.

I stort är ändå experten nöjd med insatsen i dag.

JVM i ishockey

– Vi gör det bra här mot Danmark.

”Aho bäste back”

Han vill också lyfta fram Sveriges första femma med Anton Karlsson, William Nylander och Anton Blidh. Men allra mest vill han lyfta fram en back.

– Sebastian Aho har varit bäste back båda dessa matcher, han spelar med en rakhet och enkelhet. Han har varit dominant på backsidan.

Sen är det så klart skönt att vi har gjort tio mål, och det är  rätt målskyttar som gjort målen. Nylander och de la Rose.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet