SVT Sports expert Patrik Ross om att Hans Särkijärvi lämnar Djurgården. Foto: Bildbyrån

Ross ifrågasätter Dif:s tajming

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården meddelade idag att huvudtränaren Hans Särkijärvis kontrakt bryts efter säsongen. En hantering som SVT Sports expert ifrågasätter. –Jag tycker tillfället kanske känns lite illa valt, säger Patrik Ross.

Hans Särkijärvi lämnar jobbet som huvudtränare för Djurgården efter den här säsongen, trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Anledningen är att Djurgården vill göra ett nytt vägval inför framtiden, men SVT Sports expert tycker att tajmingen är dålig.

– Jag förstår inte riktigt tillfället med att gå ut med detta offentligt, att Särkijärvi ska sluta efter säsongen. Det tycker jag kanske att man hade kunnat vänta med,  det hade man kunnat hålla internt. Det måste ju finnas någon anledning till det som jag inte känner till, säger SVT Sports expert Patrik Ross.

Vad tror du att Djurgården vill förändra?

– Det kanske är lite för trubbigt och fyrkantigt spel som Särkijärvi levererar, man kanske vill leverera ett mer offensivt spel. Spelet med puck kanske de vill utbilda lite mer, och där kanske de tycker att Särkijärvi inte är rätt man för uppgiften.

Hur tycker du att Djurgården har presterat den här säsongen?

– Helt ok, jag tycker att Dif har spelat bra resultatmässigt. Men just spelet med puck och det offensiva spelet kanske kunde bli roligare, säger Patrik Ross.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.