Foto: Bildbyrån

Ross: ”Vik vinner matchserien”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll inleds den allsvenska finalen mellan seriesegraren Västerås och tvåan Karlskrona. Lagen möts i bäst av fem matcher där segraren går upp till SHL.

– Som Västerås spelat på slutet tror jag att dom kniper den här matchserien. Det kommer bli otroligt häftiga matcher, säger SVT:s hockeyexpert Patrik Ross. 

Västerås inledde serien svagt och låg sist efter tolv omgångar. Karlskrona har gjort en kanonsäsong och snuvade favoriten Malmö på andraplatsen.      

Kval till SHL

– Karlskrona är seriens bäst tränade lag och har jämnaste målvakten i Galbraith. Forwardssidan är ganska jämn med en otrolig fart i spelet och man backcheckar hårdast av alla och forecheckar tufft.

”Vuxit som lag”

Karlskrona har 3–1 i matcher mot Västerås den här säsongen. Patrik Ross tror inte det har någon betydelse nu.

– Man brukar alltid prata så, men det här är en serie i bäst av fem och det är en färskvara. Västerås har fått in andra spelare och vuxit som lag. Det spelar ingen roll nu, säger Ross.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kval till SHL

Mer i ämnet