Rooth: ”Boork kan inte vara kvar”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Maria Rooth var kritisk mot förbundskaptenen Leif Boork efter Damkronornas kvartsfinalsförlust i VM. Och kritiken grundade sig i petningen av flera av de stora stjärnorna.

– Det är en ledarskapsgfråga. Jag tycker att det behövs en förändring, säger hon.

Backgiganten Emma Eliasson, Damkronornas förra kaptenen Jenni Asserholt och Djurgårdens storstjärna Tina Enström har inte varit med i landslaget under Leif Boorks ledning.

Och efter att Sverige blivit utspelade i kvartsfinalen av Finland, riktade Maria Rooth kraftig kritik mot förbundskaptenen.

Damkronorna

– Jag tycker inte att han kan vara kvar. Det är spelare hemma, som skulle göra det här laget betydligt bättre, och det är en ledarskapsfråga.

– Här är tre, fyra namn som inte kommer överens med Boork. Jag tycker att det behövs en förändring, säger hon.

Efter kvartsfinalen fick Boork frågan om de petade stjärnorna.

– Tina Enström vill inte spela i landslaget, men jag har däremot haft en diskussion med Asserholt och Eliasson och de har gått över en viss gräns. Vi har i stället andra spelare som kommer upp underifrån och det kommer bli bättre, sa han då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet