Ryno & Sallinen briljerade för Lif

Uppdaterad
Publicerad

Tomi Sallinen (2+0) presenterades idag av klubben som ny assisterande lagkapten sedan backen Johan Svedberg lämnat klubben. Finländaren tackade för det genom att briljera hemmamötet med Djurgården (4–1) tillsammans med radarpartnern Johan Ryno (1+2).

– Vi spelar stabilare hela tiden. Idag gör vi en bra match och spelar bra på ledning, sedan trycker vi dit en kontring, säger Johan Ryno till C More.

Dif tog ledningen i första perioden men efter två snabba power play-mål av Leksand i början av andra var hemmalaget starkare.

SHL

Efter drygt nio minuter i tredje perioden blixtrade hemmalaget till med en snabb kontring, där Mattias Ritola och Johan Ryno väggspelade med varandra framför mål och där sistnämnde vispade in 3–1.

Djurgården lyckades inte samla kraft och komma tillbaka.

”Är stressade”

– Jag är inte nöjd med det här. Vi spelar inte efter förutsättningarna som vi bör göra. Vi är lite stressade och tar konstiga beslut hela tiden, säger Dif:s tränare Hans Särkijärvi till C More.

Leksand har nu fem poäng ner till kval, och tre poäng till en åttondeplats.

– Vi är på god väg upp, säger Johan Ryno.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet