”Nästan som att spela under pistolhot”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige och Ryssland spelar om en topp 2-placering. För Sverige väntar tillskott i form av backen Mattias Ekholm, för Ryssland väntar fortsatt höga förväntningar. ”För ryssarna är det nästan som att spela under pistolhot” säger Staffan Kronwall till SVT Sport.

Backen Mattias Ekholm är det senaste tillskottet till VM-truppen. Ekholm som gjort en fin säsong i NHL-klubben Nashville Predators, åkte direkt till Ryssland efter att blivit utslagen i Stanley Cups kvartsfinal. Nu är Ekholm redo att spela Tre Kronor till en topplacering i gruppspelet. 

– Jag tvekade aldrig att ställa upp i VM, säger Ekholm, och jag vet hur det är att lira mot Ryssland.

Ishockey-VM

– Det kommer bli fullsatta läktare, precis så som det ska vara, säger Mattias Ekholm till SVT Sport.  

Vinner Sverige matchen, som spelas i kväll klockan 19.15, så slutar man etta eller tvåa i gruppspelet. Samma förutsättningar gäller för motståndarna Ryssland. 

Tungt hemmaansvar på ryssarna

– För ryssarna är det nästan som att spela under pistolhot De går in i varje match med en press att de måste vinna och kanske inte kan spela avslappnat. Det tror jag gör att Sverige har en bra chans i kväll,  säger Staffan Kronwall, vanligtvis lagkapten i Tre Kronor men nu hemma i Stockholm då han just fått en andra son, till SVT Sport. 

– Det är ett häftigt lag de har. Ovetjkin är kanske den bäste avslutaren i världen och hela laget är som ett all star-lag.

Lyssna till Mattias Ekholm och se VM-nytt från SVT-soffan där Kronwall är med, i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet