Foto: Bildbyrån

Säker seger mot Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Juniorkronorna såg till att ta ner de danska spelarna på jorden (efter poängen mot Ryssland i går) och vann med klara 5-1.

– Jag är väldigt nöjd med målvaktsspelet och försvarsspelet som vi tajtar till riktigt bra och håller danskarna på utsidan, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.

Om insatsen i går var darrig var dagens match klart mycket bättre för svensk del. Sverige hade en stabil 3-0-ledning efter den första perioden och efter det kändes det hela tiden ganska klart.

JVM i ishockey

– Vi börjar den här matchen bättre än vad vi gjorde sist och får tre mål i första och det är väldigt viktigt, säger Anton Blidh till SVT Sport.

Bara 13 sekunder in i andra perioden fick kapten jacob de la Rose pucken i slottet och han drog till direkt och satte 4-0.

Söderström stabil i kassen

Danmark reducerade sen till 1-4 innan Sebastian Aho drog till med ett rappt handledsskott från blå och satte 5-1 som också blev slutresultatet.

Linus Söderström gjorde återigen en mycket stabil insats i målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet