Foto: TT Nyhetsbyrån

Samuelsson till Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Från NHL till SHL.

Mikael Samuelsson har i dag presenterats av Djurgården.

Samuelsson, med nästan 700 NHL-matcher bakom sig, återvänder till svensk hockey efter fjorton säsonger på andra sidan Atlanten. 37-åringen har skrivit på för SHL-nykomlingen Djurgården.

– Det ska bli kul att spela i ett Stockholmslag. Jag är sugen på att spela bra hockey igen och är ganska klar på att jag har mer i tanken att ge. Det här är en riktig utmaning, säger han till Djurgårdens hemsida.

SHL

Stanley Cup-mästare

Den rutinerade forwarden – som har vunnit Stanley Cup med Detroit Red Wings – har bland annat spelat för Vancouver Canucks som San Jose Sharks. Hans mest framgångsrika säsong i NHL sett till poäng var 2009/2010 – då gjorde han 30 mål och 23 assist på 75 matcher.

– Han är en vass målskytt men har förstås ett bredare register än så och i vår kamp om att att etablera oss i SHL som nykomlingar är förstås det här en väldigt viktigt pusselbit som fallit på plats, säger sportchefen Challe Berglund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet