Skyttekung Joe Pavelski gjorde två mål för San Jose Sharks. Foto: Bildbyrån.

San Jose nära första finalen

Uppdaterad
Publicerad

San Jose Sharks bortavann i sjätte semin och är nu bara en vinst i från chansen att spela om Stanley Cup. Tvåmålsskytt blev poängkung Joe Pavelski.

Kaliforniengänget fortsätter vara heta och har nu två möjligheter att vinna den match som tar dem till deras första Stanley Cup-final någonsin. Detta efter 6–3 borta mot St Louis. Första chansen att avgöra semifinalserien ges på hemmaplan på onsdag.

San Jose satt i förarsätet matchen i genom. Gästerna drog i gång målskyttet i första perioden och när både Joel Ward och Joe Pavelski gjorde två mål vardera i andra och tredje perioden så var saken klar.

Amerikanen Joe Pavelski leder skytteligan med 12 gjorda mål på 17 matcher. Han leder också poängligan med 21 gjorda poäng totalt.

– Det är vi som grupp som klarat av vår uppgift hela året, det är inte bara en person som ska få saken gjord, säger Pavelski till San Jose-baserade tidningen Mercury News.

– Det är alltid svårast att stänga en matchserie, men vi har känt oss starka och går in i sjätte matchen med självförtroende. Visst är det lite nervöst, men det ska det vara, säger svenske Melker Karlsson till Expressen. Även Johan Hedberg är målvaktstränare i San Jose.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.