Joe Pavelski blev målskytt för San Jose. Foto: TT Nyhetsbyrån

San Jose tog andra raka mot Nashville

San Jose har kopplat greppet i kvartsfinalserien mot Nashville. I natt vann man med 3–2 och leder därmed med 2–0 i bäst av sju matcher.

Mattias Ekholm kvitterade för Nashville 13 minuter in i den tredje perioden. Med ett välplacerat skott skickade svensken in 1–1, hans tredje mål i slutspelet.

– Jag tycker att vi är det bättre laget, framför allt i den andra och tredje perioden. De fick en turlig studs och kunde göra mål, säger Ekholm till NHL:s hemsida.

Mindre än fem minuter senare återtog dock San Jose ledningen när Joe Pavelski svarade för sitt sjätte mål i slutspelet och i slutet av matchen utökade Joe Thornton på till 3–1.

”Garanterar ingenting”

Med fyra sekunder kvar kunde Ryan Johansen skicka in ett tröstmål för gästerna men närmare än så kom man inte.

San Jose leder i och med kvartsfinalserien med 2–0, den tredje matchen spelas i Nashville på tisdag, lokal tid.

– Det är skönt att ha den ledningen men det garanterar ingenting, serien kommer att bli tuffare säger Joe Pavelski.