LHC:s tränare Dan Tangnes deppar efter förlust. Foto: Bildbyrån. Foto: LHC:s tränare Dan Tangnes deppar efter förlust. Foto: Bildbyrån.

Sänkte svagt Linköping med hattrick

Det var glada tjeckiska miner i en ödslig hall när hemmalaget Liberec slog Linköping i sextondelen i CHL med klara 4-1 efter en stark förstaperiod. – De gick i den tjeckiska fällan, säger kommentatorn Jonas Andersson

Mannen bakom segern var Michal Bulir som slog till med ett hattrick. Liberec pressade från start och 24-åringen styrde in 1-0 innan han satte 2-0 i powerplay mot ett passivt Linköping.

Jonas Junland reducerade innan Bulir punkterade matchen. Tjecken snurrade upp östgötarna, gjorde en pausfint och drog målvakten innan han kallt lyfte in en backhand. Ett mycket vackert mål mot ett yrvaket Linköping som hade stora problem i defensiven.

Champions Hockey League

– Det var precis det här de inte ville skulle hända. De fastnade i den tjeckiska fällan, säger Jonas Andersson i SVT:s sändning.

LHC försökte i de sista perioderna, men skapade få heta lägen. Inte ens i fem mot tre lyckades man reducera. Tjeckerna bevakade ledningen efter den fina starten och har nu ett bra läge inför returen den 6 oktober.