Gustav Nyquist. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gustav Nyquist tackar ja till VM

Uppdaterad
Publicerad

Många NHL-spelare har tackat nej till VM-spel för Tre Kronor.

Men nu avslöjar Sportbladet att Detroits forward Gustav Nyquist kommer att ställa upp i turneringen. ”En ära”, säger han till tidningen.

Detroit åkte ur med 4–1 i matcher mot Tampa Bay.

En av spelarna, Gustav Nyquist, som svarade för 43 poäng den gångna säsongen och som också deltog i CM och OS 2014, tackar ja till spel.

Ishockey-VM

– Det är alltid en ära att spela med landslaget, jag ser verkligen fram emot det, säger Detroit-stjärnan till Sportbladet.

Äntligen ett glädjebesked efter ett antal återbud. Men frågan är om Henrik Lundqvist kommer att förstärka Tre Kronors trupp. Efter New York Rangers tunga uttåg ur Stanley Cup är det förstås många som undrar hur det blir med stjärnmålvaktens deltagande.

”Jag tror inte han spelar mer i år. Vi har inte fått tag i honom än”, skriver förbundskapten Pär Mårts i ett sms till SVT Sport.

Så, är det sannolikt att han inte spelar VM?

Ja, svarar Pär Mårts.

Henrik själv twittrade tidigare i dag: ”Tack för allt stöd under året och jag lovar att vårt uppdrag just nu är att bevisa alla tvivlare att vi kan komma tillbaks starkare nästa säsong”

Inte ett ord om VM. Än.

Stjärnfall till VM

De senaste dagarna har bland annat Detroit (Henrik Zetterberg, Jonathan Ericsson, Niklas Kronwall, Joakim Andersson), Minnesota (Jonas Brodin) och New York Rangers (Henrik Lundqvist, Jesper Fast, Oscar Lindberg och Viktor Stålberg) åkt ut.

Frågan är nu vilka av dessa svenskar som kommer att svara ja.

– De enda vi har fått återbud från är ”Zäta” (Henrik Zetterberg), Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson, säger Tre Kronors Team Manager Putte Köhler.

Datsiuk ställer upp

Enligt det ryska förbundet ska Detroits Pavel Datsiuk, 37, spela VM, precis som backen och lagkamraten Alexej Martjenko.

Euro Hockey Tour

27/4 Tjeckien – Sverige

28/4 Ryssland – Finland

29/4 Tjeckien – Sverige

30/4 Ryssland – Finland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet