Linköping jublar. Foto: Bildbyrån

Säsongens första vinst för Linköping

Linköping såg ut att vara på väg mot sin femte raka förlust. Då styrde två 20-åringar upp säsongens första seger med ett sent mål (2–1) mot Brynäs borta i Gavlerinken.

Två förluster vid full tid och två efter förlängning – Linköping kom till Gävle med en blytung start på säsongen och ynka två inspelade poäng i bagaget.

Endast sex gjorda mål på de fyra inledande matcherna har inte imponerat och även om Linköping fått allt mer ordning på spelet framåt så kan man knappast påstå att LHC bjöd på någon direkt sprudlande offensiv på lördagseftermiddagen heller.

Känslofattigt

Det var snarare – ett för dagen ganska återhållsamt – Brynäs som hade något fler chanser och som tryckte på betydligt mer för ett ledningsmål i en match som var ganska kontrollerad och känslofattig.

Men Linköping inledde faktiskt målskyttet i matchen, genom ett hårt skott av backen Anton Karlsson i första perioden där pucken letade sig igenom gröten av spelare framför Brynäsmålvakten David Rautio och in i mål.

Brynäsforwarden Ponthus Westerholm jämnade ut siffrorna i slutet av samma period då han med någon bakre kroppsdel styrde in en kvittering, hans fjärde mål för säsongen på fyra matcher.

Men med sex minuter och 34 sekunder kvar av ordinarie speltid gjorde två 20-åringar det som de mer namnkunniga stjärnorna i Linköping inte har klarat av än i  höst – ett segermål.

Törnqvist hjälte

Henrik Törnqvist, placerad i fjärdekedjan med något begränsad speltid, grävde fram pucken och gled in mot slottet samtidigt som Linköpingsbacken Petter Hansson tog ett skott – som gav hans andra SHL-poäng (båda assist) i karriären.

För Hanssons skott styrdes in av Törnqvist, som därmed både kunde jubla åt sitt första mål för säsongen och att den ilskna nollan i kolumnen över segrar nu var raderad.