Se Elias Petterssons mäktiga skott – fortsätter toppa NHL:s poängliga

Uppdaterad
Publicerad

Förstaplatsen i NHL:s poängliga fortsätter vara svensk och tillhöra Elias Pettersson. Mot Ottawa slog han till med ett stenhårt skott i powerplay direkt efter tekning.

Pettersson har redan hyllats för sin sanslösa form denna säsong. I natt slog den svenske centern till igen.

Målet i numerärt överläge kom i tredje perioden, ett mäktigt skott på en pass efter tekning som innebar seger 5-2 till Vancouver Canucks.

Slagskottet uppmättes enligt NHL:s kommentatorer till en hastighet av 148 kilometer i timmen.

Förutom målet stod 24-åringen för två assist och står nu på 24 poäng på 13 matcher (7+17) och toppar NHL:s poängliga – en pinne före Tampa Bay-stjärnan Nikita Kutjerov.

Ändå var ”EP40” själv inte speciellt nöjd med sin insats.

– Jag tycker inte vi gjorde vårt bästa. Jag var inte nöjd med mitt spel, men vi lyckades ändå vinna. Det är en styrka vi har just nu, säger Elias Pettersson till NHL efter matchen.

Vancouver har inlett säsongen med tio segrar på 13 matcher, bästa säsongsöppningen någonsin i klubbens historia.

Segern mot Ottawa, som spelar i Stockholm i veckan, var femte raka för Canucks som skuggar Las Vegas på andraplatsen i Pacific Division.

NHL

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

2 - 5

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1-2, 1-1, 0-2
Canadian Tire Centre, Ottawa
Publik: 16653

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.