Foto: TT Nyhetsbyrån

Daniel Sedin hyllad i 1000:e matchen

Uppdaterad
Publicerad

I natt blev Daniel Sedin historisk. Matchen mot Chicago Blackhaws var svenskens 1000:e NHL-match. 34-åringen hyllades stort inför hemmafansen i Rogers Arena – och Vancouver svarade med att vinna med 4-1.

– Det här är vårt hem och vi har lyckats spela med härliga lagkamrater för en fantastisk klubb. Det är något du tänker på varje dag och är tacksam för, säger Daniel Sedin till nhl.com.

Bröderna Sedin draftades som tvåa och trea 1999, året därpå kom de till NHL. Daniel har gjort 825 poäng, tvillingbrodern Henrik, som spelade fram till 3-1-målet i natt, är nu uppe i 1031 matcher och 863 poäng.

NHL 2014-2015

– Det var tufft i början. Men när både jag och Henrik tittar tillbaka är vi glada att vi gick igenom den där tuffa tiden för det gör att man njuter lite mer nu.

Innan nattens match mot Blackhawks hyllades Daniel Sedin under nästan tio minuter. Den svenske stortspelaren fick bland annat ta emot flera presenter. Från spelarna i laget fick han ett målat poträtt av sig själv.

Dansken Jannik Hansen svarade för Canucks två första mål. Det tredje var båda bröderna Sedin inblandade i innan Radim Vrabatas till slut satte pucken i mål. Hansen avslutade sedan med att sätta 4-1 i tom kasse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet