Daniel Sedin gjorde mål mot NY Islanders – men Vancouver åkte ändå på nionde raka förlusten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sedin målade i ännu en förlustmatch

Daniel Sedin målade när hans Vancouver mötte New York Islanders i natt. Men det hjälpte föga när nionde raka förlusten inkasserades för laget. ”Det är tufft just nu”, säger Sedin till nhl.com.

Sedins 1-0-mål kom drygt fyra minuter in i matchen sedan han stulit pucken från Shane Prince. Med ett handledsskott satte han därefter pucken i nätet, hans fjärde den här säsongen.

Efter två perioder var ställningen 2-2, men då satte Islanders fart. Först kom 3-2 genom ett slagskott av Cal Clutterback. Bara en och en halv minut senare gjorde Andrew Ladd 4-2, vilket blev slutresultatet.

– Vi måste hitta ett sätt att vinna den här matchen. Det är tufft just nu. Vi fick första målet, men sen släppte vi in dem och fick jaga, säger en besviken Sedin till nhl.com.

Näst sämst av alla NHL-lag

Just Daniel Sedin fick en rejäl smäll i huvudet av Torontospelaren Nazem Kadri i helgen. Han undersöktes för hjärnskakning men klarade sig undan det och kunde alltså spela redan i natt.

Den nya förlusten innebär att Vancouver har bara tagit 9 poäng på 13 matcher, näst sämst av alla lag i år.

Utöver Sedins mål var det svältfött på svenska poäng. Robin Lehner stod i mål för Buffalo men fick släppa fyra puckar förbi sig i en 0-4-förlust mot Boston. Victor Hedman å sin sida tappade pucken i egen zon när Florida satte 2-1 sent mot Tampa. Florida vann till slut med 3-1.