Daniel Sedin hyllar Anton Rödin Foto: Bildbyrån

Sedin vill se Rödin i tvillingkedjan: ”Vore fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Anton Rödin skrev på för Vancouver efter en magisk säsong med Brynäs – nu hyllas han av Daniel Sedin som gärna ser honom i tvillingkedjan. ”Vore fantastiskt, vilken säsong han hade innan skadan satte stopp”, säger han till SVT Sport.

Anton Rödin var SHL:s MVP innan han fick senan mellan knäet och lårmuskeln avskuren av en skridsko på träning i januari. Efter det stod Brynäs inte riktigt att känna igen och mycket riktigt åkte laget ut redan i åttondelsfinalen mot Djurgården.

Vancouver valde ändå att skriva avtal med Rödin och nästa säsong kan han få sitt livs chans med bröderna Sedin.

– Han har varit kapten och dominerat i en riktigt bra liga. Då är man bra och det ska bli spännande att se vad han kan tillföra, säger Daniel Sedin.

Generationsväxling i Vancouver

Vancouver genomgår en generationsväxling där många yngre nu måste kliva fram och avlasta legendarerna Sedin.

– Han kan mycket väl bli en av de som tar över. Han kommer säkert få chansen att ta det klivet, säger Daniel som under året öppet kritiserat flera yngre spelare och ifrågasatt deras inställning.

– Jag gjorde det för att jag vet vad de kan och vilken potential de besitter. Men det räcker inte att ha potential. Du kan inte göra saker för att det ska funka nästa dag. Ibland måste du göra saker som först ger betalt efter flera månader. Man måste orka härda ut. Det är inte alltid så kul att träna men man måste för att nå sina mål. Det är sånt jag försöker hjälpa killarna med. Därför gick jag ut så hårt som jag gjorde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.