Seger efter förlängning för FBK

Färjestad var piskade att vinna borta mot Davos och det blev seger tillslut med 1-0 efter att Robbie Earl avgjort efter förlängning. FBK har nu avancemanget i egna händer. ”Fick vara tålmodiga i dag”, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson.

Chans till revansch för Färjestad mot Davos, som vann i Karlstad med 4-0 senast och en riktig måstematch för FBK, som stod på noll poäng inför mötet i CHL:s gruppspel.

Första perioden var lite lovande för Färjestad som hade de bästa chanserna och vann skottstatistiken med 16-7, men FBK lyckades inte hitta nätet och period nummer ett slutade mållös.

Champions Hockey League

Få chanser

I andra fortsatte Färjestad att trycka på men FBK, som av många ses som en av favoriterna i årets SHL, hade förtvivlat svårt att skapa farliga chanser mot schweizarna, som jämnade ut spelet en aning i den andra perioden.

Färjestad rivstartade i den tredje Richard Wallin hade ett guldläge att ge Färjestad ledningen redan efter 30 sekunder men Leonardo Genoni i Davos-målet stod i vägen och bara minuten efter räddades han av sin stolpe.

Earl avgjorde

Men sen föll matchen in i samma chanssnåla mönster och 0-0 stod sig matchtiden ut och förlängning följde.

Väl där blev det mål direkt, Robbie Earl höll sig framme och styrde in 1-0 i powerplay, endast 50 sekunder in i förlängningen.

– Vi fick vara tålmodiga i dag. Davos är farliga och spelar mycket på kontringar. Det var en viktig match och en viktig seger, vi ville ha revansch för förlusten senast, säger Färjestad tränare Tommy Samuelsson.

Färjestad har nu det i egna händer att ta sig vidare från gruppen, där två matcher mot tjeckiska Pardice väntar härnäst.