Selänne blåst på hjälterollen

Uppdaterad
Publicerad

Marian Gaborik blev stor matchhjälte för Los Angeles i den första NHL-kvartsfinalen borta mot Anaheim natten till söndagen.

Den 32-årige slovaken kvitterade till 2-2 när bara sju sekunder återstod av ordinarie tid och satte avgörande 3-2 i förlängningen. Hans andra mål i matchen kom tolv minuter in i den första förlängningsperioden efter att pucken gått via stolpen och Anaheim-målvakten Jonas Hillers rygg in i mål.

 Målen var säkert extra sköna för Gaborik som missade OS på grund av skada.

Stanley Cup 2014

– Det känns fantastiskt. Men det här var första matchen och vi leder med 1-0. Vi måste förbereda oss för match 2. Vi är inte klara, säger han till LA Times.

Den finländske veteranen Teemu Selänne sköt sitt första slutspelsmål för säsongen när han gav Anaheim 2-1-ledningen i den tredje perioden. Men han snuvades på hjälterollen av Gaborik.

Det var Los Angeles femte raka seger i slutspelet efter att laget lyckades vända 0-3 till 4-3 i matcher mot San Jose i åttondelsfinalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet