Seriejumbon knep tredje raka

Det satt långt inne, men Rögle tog tredje raka segern i seriebotten – och tredje raka mot Färjestad. Efter en händelserik match i Karlstad.

Rögle ångar på i botten. Krislaget har fått upp farten, och dubbelmöten med Färjestad är precis vad laget behöver. För skånelaget gillar att möta FBK. Säsongens tre möten har resulterat i idel segrar – och målrika sådana.

Galen FBK-passning

Inget undantag i kväll. Snygga mål dessutom, som FBK:s 2-0-mål. Joakim Nygård snodde pucken i numerärt underläge – trampade sig fri, men droppade oväntat till öppet mål för Linus Persson.

Inom loppet av en halv minut gick Rögle från 2-0 till 2-2. Och därefter var FBK i underläge resten av matchen. 3-2 Rögle kom efter en turbulten situation i bortalagets zon, där FBK träffade målvakt Lindbäck, ribba och överkanten av buren – innan pucken till sist hamnade hos Taylor Matson. Rögle-spelaren som direkt från utvisningsbåset blev fri – och ledning jumbon. Passande läge att göra säsongens första mål.

”Alldeles för dåligt”

– Vi var inte tillräckligt bra för att vinna den här matchen. Det här är alldeles för dåligt på hemmaplan, säger FBK:s tränare Leif Carlsson till C More.

Tre Kronor-succén Joel Eriksson Ek reducerade till 5-4 med dryga minuten kvar – men hade inga egentliga chanser för kvittering i slutskedet. I morgon väntar returmöte lagen emellan.