Foto: TT Nyhetsbyrån

Sexpoängsmatch i jumbomöte

Uppdaterad
Publicerad

Efter en svag start har Leksand börjat få ordning på spelet och har tre segrar på de fem senaste, men man ligger fortfarande kvar i botten i tabellen, ikväll väntar nästjumbon Färjestad.   

Leksands nyförvärv – återvändaren David Åslin kommer inte vara klar för spel till kvällens match.

– David har varit borta från Leksand under några säsonger nu, och har hunnit mogna en hel del i sitt spel. Han är en väldigt skridskostark forward med ett stort hjärta för föreningen, och jag är väldigt glad för att han ansluter till truppen, säger Tommy Salo på klubbens hemsida.

SHL

Hos Färjestad hoppas man kunna rida på segern senast mot Frölunda och närma sig Modo ovanför strecket.            

–Nu gäller det att bygga vidare på det som var bra och inte tro att det vänder av sig själv, säger tränare Tommy Samuelsson.

Färjestad fick målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel skadad i förlängningen mot Frölunda senast, men undersökningarna efter matchen var positiva. Matchvärmningen idag avgör om han kan starta mot Leksand.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet