Lundqvist visade vägen när Frölunda vann

Tre mål och två assist när lagen möttes senast – Joel Lundqvist tycks trivas mot Linköping. På torsdagskvällen inledde kaptenen målskyttet och spelade fram till det matchavgörande målet när Frölunda vann mot Linköping med 3-2 efter förlängning.

Det blev en chansfattig start i mötet mellan serieledande Frölunda och tabellfemman Linköping. Bara åtta skott totalt i den första perioden men trots det utdelning för seriesuveränen från Göteborg.

Lagkapten Joel Lundqvist, som senast lagen möttes stod för fem poäng i 7-1-vinsten, var på rätt plats vid rätt tillfälle när Spencer Abbott bröt in mot mål. Pucken till Lundqvist som från nära håll kunde lyfta in ledningsmålet i numerärt överläge.

– Trevlig start, vi hade bra tryck i powerplay så det var skönt att få utdelning, säger Lundqvist till C More efter den första perioden.

Lilja räddade poäng för Linköping

I slutet av den andra perioden tog Frölunda över totalt och hade flertalet chanser att utöka ledningen, men David Rautio i hemmamålet höll tätt i mittperioden.

– Vi borde egentligen gjort något mål till. Vi kommer till många bra chanser men vi måste sätta sista skärpan och sista passningen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg inför den sista perioden.

Linköping kvitterade två gånger om i den tredje perioden. Först genom Niklas Fogström och vid underläge 1-2 var det Jakob Lilja som med 27 sekunder kvar av matchen räddade poäng för Linköping när han satte 2-2 och tog matchen till förlängning.

Matchvinnare för Frölunda blev Lukas Bengtsson som satte 3-2 efter passning av Joel Lundqvist. Hans sjunde poäng på två möten med Linköping den här säsongen.