SHL kan utöka till 14 lag redan i år

Uppdaterad
Publicerad

Förändringen att SHL kan utökas till 14 lag kan ske redan i år.

– Vi måste fatta ett beslut inom sju till tio dagar, säger ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

I december kom det fram vilka framtidsplaner som finns i SHL. Bland annat att kvalserien skulle slopas och att de lönsammaste allsvenska lagen skulle få wildcard –  något som fick hård kritik. Men som SVT Sport avslöjade i hockeybloggen förra veckan, så kan planerna att det ska utökas till 14 lag ske redan till hösten, trots att tävlingsbestämmelserna är satta för den här säsongen.

Diskussioner närmsta veckan

– Det vi pratar om är bara vilka tänkbara alternativ det finns, vi är inte ens där riktigt. De detaljerna har vi inte fört några djupare diskussioner om. Vi måste hitta en lösning på helheten först, vad som kommer hända kommande säsonger, säger han till Aftonbladet.

SHL

– Ska man göra något inför nästa säsong så måste det vara klart inom sju till tio dagar, fortsätter han.

SHL-klubbarna positiva

En majoritet av de spelare och ledare i SHL som Radiosporten pratat med är positiva till att utöka ligan till 14 lag.

– Det finns många bra lag och många fina arenor som inte används, sedan ska man givetvis ta sig upp på sportsliga grunder också. Men samtidigt har jag full förståelse för de ekonomiska aspekterna och vad det innebär att vara ett lag i SHL, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till Radiosporten.

Linköpings tränare Roger Melin ställer sig dock frågande till hur publiken skulle ta emot fler lag.

– Vi har inte alltför mycket folk som bor i Sverige och som vill se hockey, så jag vet inte om det går att dra publik till alla matcher om det blir ännu fler, säger Melin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet