HV71 klättrar efter seger mot jumbon

Uppdaterad
Publicerad

HV71 närmar sig topplagen i SHL. Detta efter 3–1-seger på bortaplan mot jumbon Rögle. ”Tre sköna poäng”, säger tränaren Johan Lindbom.

Simon Önerud gav gästande HV71 ledningen med ett direktskott – andra matchen i rad han blir målskytt.

– Det är klart att det är skönt. Jag har haft många lägen. Förhoppningsvis kan det bli lite ketchup nu, sa Önerud till C More.

Avgjorde i tom bur

Rögle kvitterade sedan i numerärt underläge i mellanperioden, men det var ändå smålänningarna som skulle ta över.

Oscar Sundh gav HV71 ledningen på nytt drygt halvvägs in i matchen, och sedan avgjorde Erik Christensen definitivt när han i tom bur satte slutresultatet 3–1.

”Killarna krigar hela vägen”

– Killarna krigar hela vägen ut och det är tre sköna poäng. Visst är det en styrka att vi kan hålla ihop det på ett så bra sätt som vi gör, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.

HV71 klättrar i och med segern upp till en femteplats i tabellen och passerar Skellefteå trots en match mindre spelad. För Rögle är det fortsatt tungt i botten när åkte på femte raka förlusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.