Palola bakom tung Växjöseger

Uppdaterad
Publicerad

Tidig seriefinal när serieledaren Frölunda gästade tvåan Växjö. Då vann smålänningarna med 4–1 – och tog sin sjunde raka seger i SHL. ”Det sprider ett lugn”, säger tränaren Sam Hallam till C More.

I en offensiv och fartfylld förstaperiod gick Växjö upp till en 2–0-ledning efter att Olli Palola inlett målskyttet med ett handledsskott som följdes upp av ett slagskott från blålinjen av Nicholas Bailen.

Frölunda reducerade dryga minuten senare, men resten av matchen skulle tillhöra Växjö, som utökade till 3–1 i andra perioden efter en styrning.

Avgjorde efter Frölundaslarv

I tredje avgjorde Växjö när man gjorde 4–1 efter slarv av göteborgarna.

– Vi klarar av stormen i första, där Frölunda är riktigt vassa. Sen har vi några skickliga killar som ger oss ledningen och efter det spelar vi smart, säger Växjötränaren Sam Hallam till C More.

Segern var Växjös sjunde raka i SHL.

– Vi släpper inte väldigt lite mål. Det beror på flera faktorer men framförallt att vi klarar att hålla oss levande, som i första perioden. Vi släpper bara ett mål igen och det är nånstans nyckeln. Det sprider ett lugn, säger Hallam.

”Långt ifrån nöjd”

– Jag är långt ifrån nöjd givetvis. I andra ser vi väldigt matta ut. Första är bra men ska jag summera det så är Växjö lite hetare, äger effektiviteten och gör mål. Det är skillnaden. Vi hade behövt göra något mer mål i första och få med oss något i andra, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More och fortsätter.

– Ska vi vinna en sån här match måste vi vara skarpare o sätta dit lägena vi skapar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.