Foto: TT

Silfverbergs kanon sänkte bröderna Sedin

Uppdaterad
Publicerad

Två månader. Ett mål. Anaheims Jakob Silfverberg pustade ut efter säsongens andra i natt efter en riktig kanon mot Vancouver. – Ja, det var mycket frustration i det skottet, säger han till Aftonbladet.

Det ”riktiga” målet kom till slut. Efter en lång torka och en puck i tom kasse för några veckor sedan fick Silfverberg göra mål igen. Och det var ett viktigt mål. 3-0-målet en minut in i andra avgjorde inte bara matchen utan gav även honom en välbehövlig skjuts.

”Frustration i skottet”

– Ja, jag sa det åt folk här efteråt, att det var mycket frustration i det skottet. Men det kändes otroligt skönt att äntligen få göra ett riktigt mål. På en målvakt. Det betyder väldigt mycket för självförtroendet, säger han till Aftonbladet.

Rickard Rakell tråcklade in 2-0 i powerplay med bara sekunder kvar av första, innan Silfverberg slog till. Han skar in från högerkanten efter en spelvändning och sköt pucken stenhårt förbi Ryan Miller till 3-0. Miller fick sen lämna kassen till förmån för Jacob Markström.

Sedinarna nollade

Vancouver och bröderna Sedin blev nollade. Därmed bröts lagets powerplaysvit där man gjort mål i åtta matcher i rad. Men kapten Henrik Sedin var mest missnöjd med spelet i numerärt underläge efteråt.

– Det har blivit några mål där vårt situationspel inte har varit tillräckligt bra. Vi vet att när det är en minut eller två kvar av perioden och ligger under med 1-0 att det är stor skillnad på att ligga under med 2-0, säger han apropå Rakells sena mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.