Erik Gustafsson har spelat 41 NHL-matcher med Chicago. Foto: Bildbyrån

Sjätte NHL-spelaren klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Erik Gustafsson har tackat ja till VM-spel med Tre Kronor. Chicago-backen blir därmed sjätte NHL-spelaren i Pär Mårts trupp.

Den 24-årige svensken och hans Chicago åkte ur Stanley Cup härom natten mot St Louis och nu meddelar förbundet på sin hemsida att backen är klar för spel i VM i Ryssland som inleds i maj.

Gustafsson har spelat både för Djurgården och Frölunda men valde i somras att lämna Sverige för USA och Chicago. Totalt har han spelat 41 matcher med Blackhawks i NHL och 27 för Rockford i AHL.

Ishockey-VM

Han är den sjätte NHL-spelaren som har tackat ja till mästerskapet. Sedan tidigare har Mikael Backlund, Adam Larsson, Jacob Markström, Gustav Nyquist och Alexander Wennberg tackat ja.

Tre Kronor befinner sig juts nu i Tjeckien för spel i Euro Hockey Tour. I morgon ställs man mot hemmanationen som man besegrade med 7–2 i går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet