Sjätte raka för AIK

Serieledande AIK fortsätter att rada upp vinster på hemmaplan i hockeyallsvenskan.

7–4 mot Bik Karlskoga var sjätte raka segern på Hovet.

”Vi har bra stöd på läktarna och alla killar gillar att spela här”, sa lagkaptenen och tvåmålsskytten Christian Sandberg.

Det var efter en målexplosion som gav fem mål i sista perioden som AIK förlängde vinstsviten på hemmaplan.

Bik Karlskoga tog ledningen i början av tredje perioden med 3-2 genom Carl Persson.

Hockeyallsvenskan

Ett mål som tände hemmalaget.

– Vi bara fortsätter att köra på. Den känslan har funnits länge, speciellt på hemmaplan, sade Sandberg till C More.

AIK gjorde tre raka mål, varav Sandberg sköt det matchvinnande femte målet. Sedan fastställde han också 7-4 i tom bur.

Hemmalaget hade sex olika målskyttar, bland dem skyttekungen Malte Strömwall som gjorde säsongens 13:e fullträff efter att ha gått mållös från två raka matcher.

Flest mål

AIK är också seriens målgladaste lag med 50 gjorda mål.

För förväntade topplaget Bik Karlskoga fortsätter den tunga säsongsstarten. Laget halkade ned under kvalstrecket som nästjumbo och har släppt in flest mål, 43 stycken.

AIK utökade serieledningen till tvåan Västerås till två poäng. Västerås besegrade Leksand med 5–4 efter straffar sedan Jeremy Williams avgjort. För krislaget Leksand var poängen den första på bortaplan.