Widing och Rögle föll mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

Sjätte raka förlusten för Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Första målet i Rögletröjan, hans hundrade mål i SHL men någon vinst fick Daniel Widing inte jubla över då Rögle förlorade för sjätte matchen i rad. Denna gång med 3–4 borta mot Brynäs i Gavlerinken.

Det har ju snackats mer om utvisningar, avstängningar och förluster än det har firats fina mål och vinster i Rögles omklädningsrum de senaste veckorna. Men var det någon gång den tunga trenden skulle kunna vända så var det väl i Gävle där topplaget Brynäs haft svårt att hantera bottenlagen den senaste veckan.

I torsdags bröt tabelljumbon Leksand sin sju matcher långa förlustsvit och tog dalalagets första SHL-seger för säsongen när man slog Brynäs i Gavlerinken med 3–1.

Och under tisdagskvällen var även nästjumbon nära att bryta sin fem matcher tunga rad av förluster under besök i Gävle.

När Daniel Widing gav sitt lag ledningen med 3–2 i slutet av andra perioden pekade allt på ett trendbrott för Rögle.

Widings hundrade SHL-mål i karriären kom bara 39 sekunder efter att Daniel Paille kvitterat till 2–2 för ett då till synes segt och fantasilöst spelande Brynäs.

Men Brynäs visade i matchavslutningen vilket lag som ligger på den övre delen av tabellen.

Tomas Zaborsky styrde in sitt första mål för säsongen redan efter 2.58 av tredje.

Det räckte för att stressa Rögle som även fick se Daniel Paille bli tvåmålsskytt då han gjorde segermålet (4–3) med drygt fyra minuter kvar till full tid.

Om Daniel Widing blir kvar i Rögle återstår att se. Han har just nu ett korttidskontrakt för att täcka upp för de sex ordinarie forwards som just nu saknas på grund av skador och avstängningar.

Beslut om det blir en fortsättning tas efter oktober månads slut.

-Jag är jättenöjd med honom. Han har kommit in med energi, är en glad skit och har gjort det bra. Nu gjorde han mål också, så han har stärkt sina aktier, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.